Checkmarx logó

A SZOFTVERBIZTONSÁGI KOCKÁZATOK ÚJ PALETTÁJA

Checkmarx szoftverbiztonsági platform

“A digitális átalakulás korában élünk, melynek a szoftverek vannak a középpontjában. Körülvesznek minket: ott vannak a telefonunkban, a számítógépünkben, az otthonunkban és az autónkban is. És ha mindenütt jelen vannak, minden támadási felületté válhat.
Egy szoftverközpontú világban a biztonság problémája a legfontosabb kérdés.

 

Emmanuel Benzaquen, a Checkmarx vezérigazgatója

A szoftverbiztonsági, avagy korábbi nevén alkalmazásbiztonsági ágazat már évek óta jelen van. A legtöbb vállalat eleinte csak a behatolási tesztekre fordított energiát.

Manapság már bonyolultabb a helyzet. A szoftverbiztonsági kockázatok már többdimenziós veszélyt jelentenek.

Szoftveres kockázatok

Kis- és nagyvállalatok gyakorlatában is egyre nagyobb teret nyer a nyílt forráskódú szoftverek használata, a piacra jutási idő felgyorsítása és a fejlesztési költségek csökkentése érdekében. Ezért rendkívül fontos, hogy minél hamarabb azonosítsuk az egyedi kódokból vagy nyílt forráskódokból adódó, illetve a használatból eredő kockázatok okozta sérülékenységeket.

Tudatossági kockázatok

A biztonságos szoftverek megalkotásának nem csak technológiai vonzata van, a munkaerőbe is be kell fektetni. Ha egy szervezet nincs tisztában a kiberbiztonság fontosságával, az visszatérő hibákhoz, sérülékenységek sorozatához, valamint a kódok szükségtelen módosításához és ismételt teszteléséhez vezet.

Alkalmazási kockázatok

Az olyan új és hatékony szoftverfejlesztési módszertanok, mint az agilis módszertan, a folyamatos integráció (CI), és a DevOps előnyeinek kiaknázásához magas szintű automatizáció szükséges. Ha a biztonsági megoldásokat önálló egységekként kezeljük, melyeket csak kiberbiztonsági csapatok irányítanak, az hosszabb javítási folyamatokhoz és hiányos teszteléshez vezet.

Ha átlátjuk a veszélyek teljes spektrumát, megérthetjük, hogy egy szoftver biztonságossá tételéhez nem elég egyetlen eszköz.

 

Checkmarx szoftverbiztonsági platform

A Checkmarxnak köszönhetően a szoftverbiztonság alapvető infrastruktúra lesz: a DevOps-szal egyesítve, és zökkenőmentesen beágyazva a fejlesztési folyamat minden szakaszába, a félkész kódoktól az éles tesztekig. Átfogó platformunk új fejezetet nyit a modern fejlesztés és a szoftverbiztonság összekapcsolásában, így lehet a biztonsági kockázatokból előnyöket kovácsolni – most és a távoli jövőben egyaránt.

A Checkmarx megoldásai

Biztonság az alapoktól

Megalkottuk az ágazat legátfogóbb, egyesített szoftverbiztonsági megoldását, ami remekül beágyazható a SAST (statikus alkalmasbiztonsági tesztelés), SCA (szoftverkomponens-elemzés), IAST (interaktív alkalmazásbiztonsági tesztelés), valamint a fejlesztői tréning folyamataiba, így kerül be a biztonság kérdésköre a termékfejleszés minden fázisába.

DevOps Sebesség

Csak a Checkmarx teszi lehetővé, hogy a szoftverbiztonsági kockázatokat DevOps tempóban kezeljék: gyorsan és biztonságosan élesíteni az alkalmazásokat a fejlesztői munkafolyamatok megszakítása nélkül.

Egyedülálló DevSecOps szaktudás

Úgy ismerjük és értjük a szoftvereket, mint senki más, és úgy értünk a biztonsághoz, ahogy senki más. Mivel a DevOps-ot egyetlen beágyazott biztonsági platformmal be tudjuk indítani, a fejlesztők lesznek a Checkmarx legnagyobb rajongói.

Mit nyújt a Checkmarx?

Checkmarx Statikus Alkalmazásbiztonsági Tesztelés (CxSAST)

A Checkmarx Statikus Alkalmazásbiztonsági Tesztelőprogramja egy nagyvállalati szintű, rugalmas és pontos statikus elemző megoldás, amely az egyedi kódokban megbúvó többszáz különböző biztonsági réstípus azonosítására használható. A fejlesztői gárda, a DevOps és a biztonsági csapatok alkalmazhatják a forráskódok elemzésére a szoftverfejlesztési életciklus korai szakaszában sérülékenységek azonosítására és az azok javítására. Több, mint 22 program- és szkriptnyelvet, illetve azok keretrendszereit is támogatja, konfigurálni pedig nem szükséges.

Checkmarx Interaktív Alkalmazásbiztonsági Tesztelés (CxIAST)

A Checkmarx Interaktív Alkalmazásbiztonsági Tesztelőprogramja lezárja a kritikus szoftverbiztonsági réseket azáltal, hogy felhasználja a meglévő funkcionális tesztelési tevékenységeket a futó alkalmazások sérülékenységeinek automatizált felismerésére. Ez az iparág első IAST-megoldása, amely teljes mértékben integrálódik a SAST-vel, emellett saját lekérdezőnyelvet használ. Így ezeknek köszönhetően többféle sebezhetőség azonosítására képes, ráadásul nagyobb pontossággal.

Checkmarx szolgáltatások

A Checkmarx termékeit egyetlen cél vezérli: hogy Ön a legtöbbet hozza ki az alkalmazásbiztonsági tesztmegoldásainkból. Elhivatott szakembereink együttműködésünk minden szakaszában biztosítják a szükséges segítséget, tudást, eszközöket és bevált gyakorlatokat, hogy a biztonságos fejlesztésre fordított befektetései maximálisan megtérüljenek.

Checkmarx nyíltforráskód-elemzés (CxOSA)

A Checkmarx nyíltforráskód-elemzése felruházza a fejlesztői, biztonsági és az üzemeltető csapatokat a szükséges eszközökkel és tudással, hogy hatékonyan iktathassák ki a nyílt forráskódú szoftverekben rejlő lehetséges kockázatokat az általuk alkotott, telepített és karbantartott alkalmazásokban.

Checkmarx Alkalmazásbiztonsági Tudatosság (CxCodebashing)

A Checkmarx Codebashing a szoftverbiztonság olyan kultúráját képviseli, ami támogatja, hogy a fejlesztők szívesen és nagy hozzáértéssel váljanak felelős szereplőkké kiberbiztonsági kérdésekben. A képzések a legmegfelelőbb időben biztosítottak (just-in-time training), a fejlesztők az általuk megtapasztalt, konkrét kihívások leküzdését tanulják meg anélkül, hogy figyelmük elterelődne a fő feladatukról: a kódolásról.

A Checkmarx főbb előnyei

01
Kibővített automatizáció

A kódolási együttműködést biztosító eszközeivel a Checkmarx szoftverbiztonsági platform új integrációs és automatizálási lehetőségeket vezet be a kódolás folyamatába, így elősegítve a vállalat átállását az automatizáltságra.

02
Szélesebb körű lefedettség és nagyobb pontosság

Még több programnyelv és keretrendszer támogatása, még nagyobb pontosság és teljesítmény.

03
Minden vállalat szükségleteit kielégíti

Ha implementációról van szó, a Checkmarx szoftverbiztonsági platform a lehetőségek teljes tárházát kínálja: privát felhős és helyszíni megoldásokat egyaránt. A számos implementációs lehetőségnek köszönhetően az ügyfelek azonnal biztonságossá tehetik kódjaikat ahelyett, hogy infrastruktúrájukat aprólékosan igazítgatnák egyetlen implementációs módszerhez.

A Checkmarx több, mint 13 éve a szoftverbiztonság úttörőjének számít. Jelenleg úgy alakítjuk át az iparágat, hogy résztvevői ne csak a hagyományos biztonsági tesztelésekben gondolkozzanak, hanem helyette a segítségünkkel DevOps gyorsasággal, a szoftverfejlesztési életciklus egészére terjesszék ki a szoftverbiztonsági folyamatokat. Világszerte több, mint 1400 piacvezető vállalat bízza szoftverbiztonsági programjait a Checkmarxra.
A 2019-es Gartner Magic Quadrant a legjobbak köré sorol minket, és az ön ágazatának szereplői első helyezést szavaztak meg nekünk a Gartner Peer Insights szerint.