Akis Management

Kérdése van?

Checkmarx logó

A SZOFTVERBIZTONSÁGI KOCKÁZATOK ÚJ PALETTÁJA

Checkmarx szoftverbiztonsági platform

“A digitális átalakulás korában élünk, melynek a szoftverek vannak a középpontjában. Körülvesznek minket: ott vannak a telefonunkban, a számítógépünkben, az otthonunkban és az autónkban is. És ha mindenütt jelen vannak, minden támadási felületté válhat.
Egy szoftverközpontú világban a biztonság problémája a legfontosabb kérdés.

 

Emmanuel Benzaquen, a Checkmarx vezérigazgatója

A szoftverbiztonsági, avagy korábbi nevén alkalmazásbiztonsági ágazat már évek óta jelen van. A legtöbb vállalat eleinte csak a behatolási tesztekre fordított energiát.

Manapság már bonyolultabb a helyzet. A szoftverbiztonsági kockázatok már többdimenziós veszélyt jelentenek.

Szoftveres kockázatok

Kis- és nagyvállalatok gyakorlatában is egyre nagyobb teret nyer a nyílt forráskódú szoftverek használata, a piacra jutási idő felgyorsítása és a fejlesztési költségek csökkentése érdekében. Ezért rendkívül fontos, hogy minél hamarabb azonosítsuk az egyedi kódokból vagy nyílt forráskódokból adódó, illetve a használatból eredő kockázatok okozta sérülékenységeket.

Tudatossági kockázatok

A biztonságos szoftverek megalkotásának nem csak technológiai vonzata van, a munkaerőbe is be kell fektetni. Ha egy szervezet nincs tisztában a kiberbiztonság fontosságával, az visszatérő hibákhoz, sérülékenységek sorozatához, valamint a kódok szükségtelen módosításához és ismételt teszteléséhez vezet.

Alkalmazási kockázatok

Az olyan új és hatékony szoftverfejlesztési módszertanok, mint az agilis módszertan, a folyamatos integráció (CI), és a DevOps előnyeinek kiaknázásához magas szintű automatizáció szükséges. Ha a biztonsági megoldásokat önálló egységekként kezeljük, melyeket csak kiberbiztonsági csapatok irányítanak, az hosszabb javítási folyamatokhoz és hiányos teszteléshez vezet.

Ha átlátjuk a veszélyek teljes spektrumát, megérthetjük, hogy egy szoftver biztonságossá tételéhez nem elég egyetlen eszköz.

 

Checkmarx szoftverbiztonsági platform

A Checkmarxnak köszönhetően a szoftverbiztonság alapvető infrastruktúra lesz: a DevOps-szal egyesítve, és zökkenőmentesen beágyazva a fejlesztési folyamat minden szakaszába, a félkész kódoktól az éles tesztekig. Átfogó platformunk új fejezetet nyit a modern fejlesztés és a szoftverbiztonság összekapcsolásában, így lehet a biztonsági kockázatokból előnyöket kovácsolni – most és a távoli jövőben egyaránt.

A Checkmarx megoldásai

Biztonság az alapoktól

Megalkottuk az ágazat legátfogóbb, egyesített szoftverbiztonsági megoldását, ami remekül beágyazható a SAST (statikus alkalmasbiztonsági tesztelés), SCA (szoftverkomponens-elemzés), IAST (interaktív alkalmazásbiztonsági tesztelés), valamint a fejlesztői tréning folyamataiba, így kerül be a biztonság kérdésköre a termékfejleszés minden fázisába.

DevOps Sebesség

Csak a Checkmarx teszi lehetővé, hogy a szoftverbiztonsági kockázatokat DevOps tempóban kezeljék: gyorsan és biztonságosan élesíteni az alkalmazásokat a fejlesztői munkafolyamatok megszakítása nélkül.

Egyedülálló DevSecOps szaktudás

Úgy ismerjük és értjük a szoftvereket, mint senki más, és úgy értünk a biztonsághoz, ahogy senki más. Mivel a DevOps-ot egyetlen beágyazott biztonsági platformmal be tudjuk indítani, a fejlesztők lesznek a Checkmarx legnagyobb rajongói.

Mit nyújt a Checkmarx?

Checkmarx Statikus Alkalmazásbiztonsági Tesztelés (CxSAST)

A Checkmarx Statikus Alkalmazásbiztonsági Tesztelőprogramja egy nagyvállalati szintű, rugalmas és pontos statikus elemző megoldás, amely az egyedi kódokban megbúvó többszáz különböző biztonsági réstípus azonosítására használható. A fejlesztői gárda, a DevOps és a biztonsági csapatok alkalmazhatják a forráskódok elemzésére a szoftverfejlesztési életciklus korai szakaszában sérülékenységek azonosítására és az azok javítására. Több, mint 22 program- és szkriptnyelvet, illetve azok keretrendszereit is támogatja, konfigurálni pedig nem szükséges.

Checkmarx Interaktív Alkalmazásbiztonsági Tesztelés (CxIAST)

A Checkmarx Interaktív Alkalmazásbiztonsági Tesztelőprogramja lezárja a kritikus szoftverbiztonsági réseket azáltal, hogy felhasználja a meglévő funkcionális tesztelési tevékenységeket a futó alkalmazások sérülékenységeinek automatizált felismerésére. Ez az iparág első IAST-megoldása, amely teljes mértékben integrálódik a SAST-vel, emellett saját lekérdezőnyelvet használ. Így ezeknek köszönhetően többféle sebezhetőség azonosítására képes, ráadásul nagyobb pontossággal.

Checkmarx szolgáltatások

A Checkmarx termékeit egyetlen cél vezérli: hogy Ön a legtöbbet hozza ki az alkalmazásbiztonsági tesztmegoldásainkból. Elhivatott szakembereink együttműködésünk minden szakaszában biztosítják a szükséges segítséget, tudást, eszközöket és bevált gyakorlatokat, hogy a biztonságos fejlesztésre fordított befektetései maximálisan megtérüljenek.

Checkmarx nyíltforráskód-elemzés (CxOSA)

A Checkmarx nyíltforráskód-elemzése felruházza a fejlesztői, biztonsági és az üzemeltető csapatokat a szükséges eszközökkel és tudással, hogy hatékonyan iktathassák ki a nyílt forráskódú szoftverekben rejlő lehetséges kockázatokat az általuk alkotott, telepített és karbantartott alkalmazásokban.

Checkmarx Alkalmazásbiztonsági Tudatosság (CxCodebashing)

A Checkmarx Codebashing a szoftverbiztonság olyan kultúráját képviseli, ami támogatja, hogy a fejlesztők szívesen és nagy hozzáértéssel váljanak felelős szereplőkké kiberbiztonsági kérdésekben. A képzések a legmegfelelőbb időben biztosítottak (just-in-time training), a fejlesztők az általuk megtapasztalt, konkrét kihívások leküzdését tanulják meg anélkül, hogy figyelmük elterelődne a fő feladatukról: a kódolásról.

A Checkmarx főbb előnyei

01<br>Kibővített automatizáció

A kódolási együttműködést biztosító eszközeivel a Checkmarx szoftverbiztonsági platform új integrációs és automatizálási lehetőségeket vezet be a kódolás folyamatába, így elősegítve a vállalat átállását az automatizáltságra.

02<br>Szélesebb körű lefedettség és nagyobb pontosság

Még több programnyelv és keretrendszer támogatása, még nagyobb pontosság és teljesítmény.

03<br>Minden vállalat szükségleteit kielégíti

Ha implementációról van szó, a Checkmarx szoftverbiztonsági platform a lehetőségek teljes tárházát kínálja: privát felhős és helyszíni megoldásokat egyaránt. A számos implementációs lehetőségnek köszönhetően az ügyfelek azonnal biztonságossá tehetik kódjaikat ahelyett, hogy infrastruktúrájukat aprólékosan igazítgatnák egyetlen implementációs módszerhez.

A Checkmarx több, mint 13 éve a szoftverbiztonság úttörőjének számít. Jelenleg úgy alakítjuk át az iparágat, hogy résztvevői ne csak a hagyományos biztonsági tesztelésekben gondolkozzanak, hanem helyette a segítségünkkel DevOps gyorsasággal, a szoftverfejlesztési életciklus egészére terjesszék ki a szoftverbiztonsági folyamatokat. Világszerte több, mint 1400 piacvezető vállalat bízza szoftverbiztonsági programjait a Checkmarxra.
A 2019-es Gartner Magic Quadrant a legjobbak köré sorol minket, és az ön ágazatának szereplői első helyezést szavaztak meg nekünk a Gartner Peer Insights szerint.