Checkmarx logó

Checkmarx Codebashing (CxCodebashing)

A DevOps megoldása az alkalmazásbiztonsági tudatosság növelésére

Mialatt a DevOps továbbra is töretlen népszerűségnek örvend, a vállalatok igyekeznek a fejlesztői és biztonsági csapataikat közelebb hozni egymáshoz, így támogatván biztonságos szoftvereik gyorsabb piacra kerülését. A biztonsági megfontolások fejlesztésbe való beemelése nyilvánvaló előnyökkel jár: időt, pénzt, és egyéb erőforrásokat takarít meg a vállalatnak. A valóságban ugyanakkor a fejlesztők nagyjából 60%-a* nem érzi elég biztonságosnak az általa fejlesztett alkalmazásokat. Ennek leggyakoribb oka, hogy a nem rendelkeznek megfelelő biztonsági stratégiával. A vállalatok általában évente, vagy a legjobb esetben is csak negyedévente küldik biztonságos kódolási képzésre a fejlesztőiket, abban bízva, hogy azok onnantól képesek lesznek lépést tartani a kiberbiztonsági csapatokkal. Bár ez a módszer „gondoskodik a továbbképzésről”, nem igazán támogatja a fenntartható szoftvertudatosságot.

Az alkalmazásbiztonsági tudatosság javítása nem kezelhető a fejlesztési folyamat egy különálló lépéseként. Ehelyett a folyamat minden szakaszában alkalmaznunk kell e gondolkodásmódot, hogy hamarabb piacra dobhassuk a kész szoftvert. Ezért jött létre a CxCodebashing. Nyílt kommunikációval, folyamatos megbeszélésekkel, játékos továbbképzésekkel és azonnali információátadással a kiberbiztonsági szakértők egy olyan szoftverbiztonsági kultúrát alakíthatnak ki, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy elsajátítsák a kívánt biztonsági megfontolásokat, és mindennapi munkájuk során alkalmazzák is őket.

Alkalmazásbiztonsági tesztelés

VEGYÜK FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT MÉG MA!

Találják és oldják meg egyszerre

A Checkmarx olyan egyedi megoldást kínál, ami egyesíti a statikus alkalmazásbiztonsági tesztelést és a biztonságos kódolást lefedő képzéseket. A statikus elemzés által azonosított sérülékenységek olyan gyakorlati leckékhez kapcsolódnak, amelyek gyors és célzott segítséget nyújtanak. A fejlesztők így megtanulják, mi okozta a problémát, hogyan javítsák ki azt, illetve, ami a legfontosabb, hogyan gátolják meg annak jövőbeni előfordulását.

Tegyenek eleget a szabályozó előírásoknak

A CxCodebashing megfelel olyan szabályozó szabványoknak, mint például a PCI-DSS, amely előírja a „szerepek szerinti biztonsági képzést”, avagy konkrétabban a „fejlesztői biztonsági képzést”.

Tanuljanak kódolás közben

A tradicionális tantermi vagy videó alapú képzésektől eltérően a CxCodebashing egy gyakorlatias, interaktív megoldás, ami beilleszthető a fejlesztők mindennapjaiba. Ahelyett, hogy egész nap tipikus, ám nem releváns biztonsági sérülékenységekről tanulnának, olyan könnyen emészthető kurzusokon vehetnek részt, amelyek igény szerinti konkrét, a kódjukra vonatkozó kihívásokat mutatnak be.

Emelje az alkalmazásbiztonsági mércét

A CxCodebashinggel az egész fejlesztői csapat alkalmazásbiztonsági alaptudása kiterjeszthető, mégpedig gyorsan, skálázhatóan, és pozitív, megerősítő környezetben. Hiszünk benne, hogy hosszú távon hasznosabb, ha a fejlesztők konkrét esetek megoldása helyett azt tanulják meg, hogyan gondolkodjanak és cselekedjenek a biztonsági előírásokkal összhangban. A kiberbiztonsági szakértők olyan nyitott kommunikációs csatornákat tudnak létrehozni és fenntartani, amelyeken keresztül naprakészen tarthatják a fejlesztőket minden alkalmazásbiztonsági hírrel és tevékenységgel kapcsolatban. A vezetők teljeskörű irányítással és információkkal rendelkeznek: könnyedén írhatnak elő tanfolyamokat különféle programozási nyelveken a csapataiknak, és fejlődésüket folyamatosan nyomon követhetik.

VEGY FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT MÉG MA!