Checkmarx logó

Checkmarx Interaktív Alkalmazásbiztonsági Tesztelés (CxIAST)

Felgyorsult, versengő világunkban alapvető fontosságú a termékek minél gyorsabb piacra jutása. Egyre nagyobb nyomás nehezedik a vállalatokra, hogy újabb és jobb szoftvereket alkossanak. A győzelem érdekében semmi nem állhat a gyors piacra bocsátás útjába. Ennek a feszült tempónak köszönhetően a vállalatok gyakran nem fordítottak elegendő figyelmet a biztonsági kérdésekre, majd később rendszeres támadások célpontjaivá váltak. Ahogy a biztonsági fenyegetések egyre nagyobb figyelmet követeltek maguknak, a vállalatok igénye megnőtt az olyan biztonságtesztelési eszközökre, amelyek támogatják az újabb szoftverek és veziók gyors és gyakori piacra dobását.

A Checkmarx interaktív alkalmazásbiztonsági tesztelőprogramja (CxIAST) egy dinamikus és folyamatos biztonságtesztelési megoldás, ami a meglévő funkcionális tesztelési tevékenységek használatával észleli a sérülékenységeket a futó alkalmazásokban. A CxIAST-t szándékosan úgy terveztük, hogy megfeleljen gyors, agilis DevOps és CI/CD folyamatoknak. A korábbi dinamikus alkalmazásbiztonsági tesztelési (DAST) megoldásoktól eltérően az IAST nem hátráltatja a szoftverfejlesztési folyamatokat.

A CxIAST kibővíti a szoftverbiztonsági platformot, hogy az összefüggő eredményeket, nagyobb sérülékenységi lefedettséget és intelligensebb helyreállítást biztosítson, felgyorsítva a fejlesztett szoftverek biztonságos piacra kerülését.

Munkahelyi meeting
Szakértő szoftvertesztelés közben

Mi teszi különlegessé a CxIAST-t?

A CxIAST és a CxSAST egyesítése biztosítja az eredményekben található összefüggések azonosítását, ami növeli a sérülékenységi találatok megbízhatósági szintjét, emellett lehetővé teszi a gyorsabb helyreállítást.

A CxIAST az egyetlen IAST az iparban, amelyben létrehozhatunk egyedi lekérdezéseket, hogy megfelelő eredményeket kapjunk.

Más IAST megoldásoktól eltérően a CxIAST a sérülékenységek teljes forráskódját felkínálja, hogy ezzel segítsen a fejlesztőknek a problémák gyors kezelésében.

Bármilyen funkcionális tesztelést képes alkalmazni, így nincs szükség külön kiberbiztonsági tesztelésre.

Azonnali eredmények már az észlelés pillanatában

Vizsgálja az egyedi kódokat, könyvtárakat, keretrendszereket, a konfigurációs fájlokat és a runtime adatfolyamot.

Nincsenek működési többletfeladatok.

Privát, helyszíni adatközpontokban, vagy az AWS által szolgáltatott privát alegységben, vagy épp Docker konténerként.

Optimalizálja a helyreállítási folyamatokat és a szükséges erőforrásokat

A CxIAST az egyetlen olyan IAST termék a piacon, amely teljesen integrálódik egy csúcsminőségű SAST megoldással. A két termék által gyűjtött adatok és eredmények összevetésre kerülnek, ezáltal a helyreállítás gyorsabb, mint egy önálló IAST termék esetében. A SAST által biztosított kódszintű ismeretek és az IAST-ből származó runtime információ együtt segítik a fejlesztőket a hiba lokalizálásában.

Tegye teljessé az alkalmazásbiztonság-tesztelési portfólióját

A CxIAST az alkalmazásbiztonsági portfólió kulcsfontosságú elemét képezi. Bár a statikus elemzés és a szoftverösszetétel-elemzés gondoskodik róla, hogy az összes házon belül készített kód és az összes, harmadik fél által létrehozott, nyílt forráskódú könyvtár le lett ellenőrizve, vannak olyan hibák, amiket csak futó alkalmazásokban lehet észlelni. A CxIAST anélkül garantálja a szoftverfejlesztési folyamat biztonságát, hogy megszakítaná a meglévő DevOps és CI/CD munkafolyamatokat.

Tegye biztonságossá a gyorsan változó alkalmazásokat

A CxIAST a DevOps-hoz készült, így zökkenőmentesen használható minőségellenőrzés automatizálásához vagy CI/CD folyamatokhoz. A sérülékenységek észlelése a futó alkalmazásokban automatizált, így gyakorlatilag bármilyen méretű alkalmazásállományt képes kezelni.

Automatizálja a biztonsági tesztelést a meglévő folyamatai segítségével

A CxIAST megkíméli a vállalatokat attól, hogy futó alkalmazásokon kelljen kiberbiztonsági tesztelést végezniük. Egy diszkrét szoftverágens átláthatóan beilleszkedik a tesztkörnyezetbe, így képes folyamatosan figyelni és gyűjteni az alkalmazástevékenységeket. Mire a funkcionális tesztelésnek vége, a biztonsági ellenőrzés is lezajlik.