Checkmarx logó

Checkmarx Szoftverösszetétel-elemzés (CxSCA)

Vegye kézbe a nyílt forráskódú komponenseket

Akárcsak az egyedi kódok és kereskedelmi szoftverek, a nyílt forráskódú könyvtárak is magukban hordozhatnak olyan biztonsági kockázatokat, amelyeket muszáj azonosítani, rangsorolni és kiiktatni. A biztonsági sérülékenységek veszélybe sodorhatják a bizalmas adatokat, a licenszkövetelmények veszélyeztethetik az ön szellemi tulajdonát, valamint az elavult, nyílt forráskódú könyvtárak szükségtelen támogatási és karbantartási terheket róhatnak a fejlesztői csapatra. Manapság, a gyors DevOps és CI/CD komplex világában a fejlesztői csapatok nem engedhetik meg maguknak, hogy a biztonsági tesztelés lelassítsa őket. Ugyanakkor a kiberbiztonsági csapatok sem futtathatnak sérülékeny szoftvereket éles környezetben.

A CxSCA úgy iktatja ki a modern DevOps fenti problémáit, hogy a fejlesztési ciklus minden fázisában rendkívül pontos és releváns kockázati információkkal szolgál a nyílt forráskódokkal kapcsolatban, melyeket egy elkötelezett, nyílt forráskódokat kutató biztonsági csapat kutatási eredményei alapján állít össze.

Szakértő szoftvertesztelés közben
Munkatársak tesztelés közben

Pontos eredmények és rangsorolás a maximális hatásért

A CxSCA olyan nyílt forráskódú komponenseket követ nyomon, amelyek valóban jelen vannak az alkalmazásaikban ahelyett, hogy bizonytalan egyezéseket és lehetséges hamis pozitívokat listázna hosszasan, amelyek böngészésével csak az idejét pazarolná. Szabadalmaztatott beolvasómotorunk észleli és azonosítja a konkrét komponensverziókat és bármilyen, a gyártás során feloldott deklarált vagy tranzitív függőséget a bevizsgált projektben. Ez biztosítja a legpontosabb és legátfogóbb lefedettséget, valamint a legrövidebb helyreállítási időt.

A Checkmarx magasra teszi a szoftverösszetétel-elemzési (SCA) mércét. Hasznosítja az ágazatvezető SAST technológiáink által nyújtott forrásszintű ismereteket, lehetővé téve a kiberbiztonsági csapatoknak, hogy könnyen felismerjék a legnagyobb veszélyt jelentő sérülékenységeket nyílt forráskódú szoftverekben. Ennek megfelelően a fejlesztők is a rangsor alapján láthatnak neki a javítási feladatoknak. Ez látványosan lecsökkenti a sérülékenység észlelése és annak kijavítása között eltelt időt és összességében növeli a fejlesztők produktivitását.

Rugalmas, automatizált biztonság nyílt forráskódokhoz a DevSecOps érdekében

A biztonságos DevOps megvalósulásához biztosítani kell a kockázatokkal kapcsolatos információkhoz való közvetlen hozzáférést azok számára, akik megalkotják, biztonságossá teszik és telepítik a szoftvereket, mégpedig anélkül, hogy a kódolásban bármi is hátráltatná őket. A CxSCA azzal a céllal készült, hogy automatikusan elemezze a projekteket, illetve gyors visszajelzést biztosítson minden érintettnek a számukra legmegfelelőbb módon, például grafikonok, exportálható riportok, emailes értesítések és összefoglalók formájában olyan eszközökön, amelyeket a fejlesztők mindennap használnak (pl. build manager felületek, kódtárolók). A CxSCA számos „kulcsrakész” integrációt biztosít CI eszközökhöz és build rendszerekhez a különböző tevékenységek automatizálására a biztonságos DevOps érdekében.

Informatikai tesztelés

TALÁLJON RÁ A BIZTONSÁGÁT, IP-JÉT ÉS AZ IDEJÉT FENYEGETŐ VESZÉLYEKRE

Azonosítsa a nyílt forráskódokkal kapcsolatos sérülékenységeket és szerezzen hasznos súlyossági metrikákat, részletes leírásokat és praktikus javítási útmutatókat. Azonosítsa a lehetséges licenszösszeférhetetlenségeket és megfelelőségi (non-compliance) kockázatokat. Határozza meg, mely elavult könyvtárak támogatása és karbantartása terhelné legjobban a fejlesztőket. Hozzon létre részletes kockázati jelentéseket vagy nyerjen ki adatokat API-n keresztül.

EGYSZERŰSÍTSE LE AZ ALKALMAZÁSBIZTONSÁGOT, HANGOLJA ÖSSZE A MŰVELETEKET

A Checkmarx alkalmazásbiztonsági tesztelés (AST) portfóliójának részeként a CxSCA hasznosítja a CxSAST-val közös, központosított, egységes felhasználókezelési, hozzáférés-kezelési, projekt-létrehozási és ellenőrzési módszereket. Ez lényegesen leegyszerűsíti a felhasználók adminisztrációját és a hozzáférés-kezelés konfigurációját, így kevesebb időt tölt szoftvermenedzsmenttel és többet a szoftverbiztonság kérdéseivel.

AUTOMATIZÁLT, AZONNALI RIASZTÁSOK

Bízza a CxSCA-ra, hogy olyan új sérülékenységek után kutasson, amelyek korábban vizsgált, régóta éles környezetben futó projekteket is érintenek. Olvassa el az azonnali email értesítéseket, vagy használjon API-kat adatkinyerésre. Értesüljön a projektjeit érintő új sérülékenységekről anélkül, hogy azokat újra be kellene vizsgálnia.

RUGALMAS, BIZTONSÁGOS SZÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉGEK

Ne hagyja, hogy bonyolult infrastrukturális és konfigurációs kihívások akadályozzák a biztonságos szoftverfejlesztésben. A CxSCA-t skálázható, nagyvállalati felhőben szállítjuk, integrációkkal, REST API-kkal, és biztonságos adatkommunikációval a felhő alapú vagy helyszíni fejlesztési és CI/CD folyamataihoz.

VILÁGSZERTE ELISMERT BIZTONSÁGI KUTATÁS

A Checkmarx biztonsági szakembereinek kutatómunkáját sokéves megbecsülést övezi. Nyílt forráskódokkal kapcsolatos biztonsági kérdéseket kutató, elszánt csapatunk legfontosabb feladata, hogy részletes leírásokat és javítási útmutatókat biztosítsanak ismert CVE rendszerekhez, valamint az is, hogy szélesebb körű lefedettségről gondoskodjanak, mint amit az NVD-hez hasonló nyilvános források alapján elérhető. Ezt olyan, a Checkmarx által azonosított sérülékenységek felismerésével éri el, amelyek a felfedezésük idején nem szerepeltek egyetlennyilvános CVE sérülékenységi adatbázisban sem.

OPTIMALIZÁLJA A BEFEKTETETT ENERGIÁT, GYORSÍTSA FEL A HELYREÁLLÍTÁS FOLYMATÁT

CxSCA alkalmazza a Checkmarx piacvezető forráselemzési technológiáit, így az Ön problémarangsorolási módszerei is fejlődnek, és figyelmét is a legsürgősebb kockázati kihívásokra tudja összpontosítani. Piacvezető forráselemzési technológiáink segítségével priorizálja a helyreállítási feladatokat és derítse ki, hogy a sérülékeny komponensek az alkalmazás végrehajtási útvonalán vannak-e. Dekódoljon bonyolult függőségi útvonalakat, hogy megállapíthassa az esetleges öröklött sérülékenységek pontos forrását.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT MÉG MA!