IT biztonsági audit

Qualys sérülékenység menedzsment rendszer

Ebbe tartozik az informatikai biztonság vizsgálata, kockázatok azonosítása, kontrollok kialakítása.

Az IT biztonsági audit egy általános vagy fókuszált eljárást jelent, irányelvek és metodológiák (COBIT, ISO 27001) alapján végzett vizsgálatot takar, amely magába foglalja az informatikai biztonság menedzselésének, szabályozásának és az informatikai környezet általános kontrolljainak vizsgálatát.

Az Akis Management segít ügyfeleinknek azonosítani és értékelni az információbiztonsági kockázatokat, és kialakítani egy, a hazai jogszabályoknak és a nemzetközi szabványoknak egyaránt megfelelő kontrollkörnyezetet.

Szolgáltatásunk fókuszában a mostani digitális átállások korában elérhető üzleti információk és know-how digitális támadások elleni védelme áll. Két fő területre koncentrálunk: először felmérjük az informatikai rendszert,, amely magában foglalja a számítógépek, IT eszközök, akár cloud-al kiegészült hybrid rendszerek biztonsági felülvizsgálatát ezen rendszerek sebezhetőségét, akár kiegészítve az alkalmazott egyedi fejlesztésű alkalmazások biztonsági forráskódelemzésével, majd megtervezzük a rendszer teljes körű informatikai behatolás elleni védelmét.

Kinek ajánlott egy IT biztonsági audit?

A technológia fejlődésével és a mostani pandémiával, home-office-al tetőzött világunkban ma már gyakorlatilag minden olyan vállalkozás veszélyben van a digitális térben, amely legalább egy számítógépet használ. Az üzleti titkok, szerződések, termelési adatok és minden fájl, képi anyag, vagy egyéb információ könnyedén ellopható, megsemmisíthető, esetleg módosítható, amennyiben nem megfelelő az IT biztonsági rendszer. Érdemes belegondolni, hogy milyen károk keletkezhetnek egy rosszindulatú behatolás során. A számítógépeken tárolt adatok hozzáférhetővé válnak illetéktelenek számára, akik belátásuk és céljaik szerint, kívülről hatással lehetnek bármely cég működésére.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy maguk a munkavállalók is sokszor – hiába jóhiszeműen végzik munkájukat – óriási károkat tudnak okozni. Elég egy olyan weboldal, vagy email megnyitása, amely rosszindulatú kódokat tartalmaz és máris az egész rendszert meg tudják fertőzni, akár tudtukon kívül.

Professzionális IT biztonsági audit szolgáltatásunk kitér ezekre a rizikófaktorokra és az esetleges emberi mulasztásokra is. Pontosan meghatározzuk a kockázati tényezőket, és javaslatot teszünk annak érdekében, hogy vállalkozása meg legyen védve a digitális térben.

Szolgáltatásunk segítségével bármilyen egyéni vállalkozó, szolgáltató, termelő vállalkozás, vagy bármilyen egyéb szervezet ki tudja védeni az IT veszélyek túlnyomó többségét.

Szakértők biztonsági forráskód elemzés közben