Qualys logó

Qualys VMDR® Teljeskörű sérülékenységmenedzsment, -észlelés és -kezelés

Fedezze fel, elemezze, rangsorolja, majd szüntesse meg valós időben a kritikus sérülékenységeket a globális hibrid-IT palettáján - mindezt egyetlen termékkel

Azonosítson minden ismert és ismeretlen eszközt a globális hibrid-IT infrastruktúrájában

A teljeskörű biztonsághoz elengedhetetlen tudni, mi is van működésben a globális hibrid-IT környezetben. Észlelje automatikusan az összes ismert és ismeretlen informatikai eszközt, hogy teljeskörű, rendszerezett nyilvántartást készíthessen róluk, ami egyebek mellett olyan információkat is tartalmazhat, mint például a termék életciklusa.

Elemezzen sérülékenységeket és konfigurációs hibákat hatszigmás pontossággal

Fedezze fel automatikusan a biztonsági réseket és az akár kritikus következményekkel járó konfigurációs hibákat eszközönként, CIS sztenderdek alapján.

Koncentráljon a legégetőbb problémára

Korszerű korrelációs technikák és gépi tanulás segítségével automatikusan priorizálja a legkockázatosabb biztonsági réseket a legfontosabb eszközökön, így szűkítve többezer sérülékenységet néhány száz kritikus fontosságúra.

Vértezze fel eszközeit a legsúlyosabb fenyegetésekkel szemben

Telepítse a legújabb frissítéseket egyetlen gombnyomással bármekkora környezetben, hogy infrastruktúrájára ne jelentsenek fenyegetést különböző biztonsági rések és külső támadások.

VMDR beépített orkesztrációval

Manapság több csapat, több endpoint vesz részt a munkafolyamatokban, ez nagyban megnehezíti és lelassítja a kulcsfontosságú biztonsági frissítések telepítését.

A hagyományos endpoint-megoldások nem működnek jól együtt, ezáltal integrációs nehézségeket, hamis riasztásokat és késéseket okozhatnak. Így végül az eszközök nem kerülnek azonosításra, a legfontosabbakat tévesen osztályozzák be, a biztonsági rések rangsorolása hibás lesz, és a frissítések nem lesznek teljeskörűen telepítve.

Felfedezés, kiértékelés, észlelés és válasz: mindez egyetlen alkalmazással.

A Qualys Cloud Platform, köszönhetően a hatékony, könnyűsúlyú Cloud Agentjeinek, Virtuális Scannereinek és Hálózatelemzőinek (passzív ellenőrzés) köszönhetően magában hordozza egy eredményes sérülékenységkezelési program négy fő alkotóelemét egy olyan alkalmazásban, amelyet hatékony és kulcsrakész orkesztrációs munkafolyamatok egyesítenek.


A Qualys VMDR® -rel a vállalatok automatikusan felfedezhetnek minden eszközt az infrastruktúrájuk keretein belül, ideértve a hálózaton megjelenő kezeletlen eszközöket, minden hardvert és szoftvert nyilvántarthatnak, valamint csoportosíthatják és megjelölhetik a kulcsfontosságú elemeket. A VMDR folyamatos ellenőrzés alatt tartja ezeket az eszközöket, keresve a legújabb sérülékenységeket, a vizsgálataihoz felhasználva a legnaprakészebb kiberbiztonsági információkat, így rangsorolva a kihasználható biztonsági réseket. Végezetül, a VMDR automatikusan megkeresi a sérülékeny eszköz számára a legújabb biztonsági frissítést, és könnyedén telepíti azt a probléma elhárításának érdekében.

Beépített orkesztráció

Mivel mindezt egyetlen alkalmazásban biztosítja, a VMDR a teljes folyamatot automatizálja, és ezáltal jelentősen lerövidíti a vállalat reakcióidejét az azt érő fenyegetésekre, meggátolva, hogy illetéktelenek használják ki az esetleges biztonsági réseket.

VMDR beépített orkesztráció

Főbb előnyök

Miért éri meg a QUALYS-t választani?

Minden a felhőben van

Nincs szükség ormótlan készülékekre. Minden a felhőben tárolódik, futtatásra készen.

Egyszerű telepítés

A telepítés rendkívül egyszerű. A korlátlan mennyiségű virtuális szkenner áll rendelkezésre, így pillanatok alatt megkezdheti az ellenőrzést.

Beépített sérülékenyégkezelés

A VMDR ugyanazt az ismert sérülékenységkezelési megoldást használja, amelynek Ön mellett már sok más nagyszerű alkalmazás is bizalmat szavazott.

Látványosan csökkenti az időt és a költségeket

A vállalatok egyetlen felhőalapú platform használatával jelentős mennyiségű erőforrást és időt tudnak megtakarítani, melyet máskülönben több szoftver, konzol és integráció telepítésére fordítanának.

Automatizált eszközazonosítás és osztályozás

A teljeskörű kiberbiztonság eléréséhez elengedhetetlen tudni, mi is van működésben egy globális hibrid-IT infrastruktúrában. A VMDR lehetővé teszi ügyfeleinknek, hogy automatikusan felfedezzék és osztályozzák az ismert és ismeretlen eszközöket, folyamatosan azonosítsák a kezeletlen eszközöket, és a hatékony kezelésük érdekében automatizált munkafolyamatokat hozzanak létre.

Az adatgyűjtést követően ügyfeleink azonnal lekérdezhetik az eszközöket és azok bármilyen attribútumát, hogy jobban beleláthassanak többek között a hardverrel, rendszerkonfigurációval, a telepített alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal, és a hálózattal kapcsolatos információkba.

Qualys sérülékenység menedzsment rendszer dashboard
Qualys sérülékenység menedzsment rendszer dashboard

Sérülékenységek és konfigurációs hibák észlelése valós időben

A VMDR lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy automatikusan észleljék a sérülékenységeket és a súlyos konfigurációs hibákat eszközökre lebontva, CIS-sztenderdek mentén. A konfigurációs hibák rosszindulatú behatolásokhoz és megfelelőségi hibákhoz vezetnek, és sérülékennyé teszik az eszközöket. A VMDR folyamatosan azonosítja a súlyos sérülékenységeket és konfigurációs hibákat az ágazatban használatos eszközök, operációs rendszerek és alkalmazások széles palettáján.

Automatizált helyreállítási rangsorolás

A VMDR valós idejű fenyegetési információkat és gépi tanulási modelleket használ, automatikusan rangsorolva a legkockázatosabb sérülékenységeket a legfontosabb eszközökön. A talált sérülékenyégeket olyan kategóriákba sorolja, mint Kihasználható (Exploitable), Aktívan Támadott (Actively Attacked), vagy Jelentős Oldalirányú Mozgás (High Lateral Movement), míg a gépi tanulási modellek azokat a sérülékenységeket emelik ki, amelyek a legnagyobb eséllyel válnak komoly kockázati faktorrá. Mindezekre többszintű rangsorolást biztosít.

Qualys sérülékenység menedzsment
Qualys sérülékenység menedzsment rendszer dashboard

Frissítések és javítás egyetlen gombnyomással

Miután kockázat szerint rangsorolta a sérülékenységeket, a VMDR gyorsan kezeli a kiiktatandó sérülékenységeket bármekkora infrastruktúrában azáltal, hogy telepíti a legmegfelelőbb hatástalanító frissítést. Továbbá szabályozott, automatizált, ismétlődő feladatok tartják naprakészen a rendszereket, biztosítva a proaktív frissítéskezelést, ami biztonsági és egyéb frissítésekre egyaránt vonatkozik. Ez jelentősen lecsökkenti azoknak a sérülékenységeknek a számát, amelyekkel az üzemeltető csapatnak kell foglalkozni a helyreállítási folyamat során.

Megerősít és megismétel

A VMDR végül eljut a sérülékenység-kezelési életciklus végéig, beépített trendelemzéseket, valós idejű, testre szabható irányítópultokat és widgeteket kínálva a felhasználónak. A VMDR árképzése eszközalapú, és mivel nem igényel szoftverfrissítést, látványosan csökkennek a felhasználó költségei.

Munkahelyi meeting