Qualys logó

CyberSecurity Asset Management (CSAM)

Cybersecurity Asset Management rendszere

Figyelje és kezelje az Informatikai rendszer biztonsági helyzetét. Egy Eszközmenedzsment rendszer amely az IT Biztonság számára készült és integrált az IT-val.

A hagyományos informatikai Asset Management megoldások az informatikai láthatóságra összpontosítanak, de nem szolgáltatnak információt a számítógépes fenyegetésekről. Ezek megkövetelik a szervezetektől, hogy számos eszközt alkalmazzanak a kockázatok felmérésére és felmérésére a mai hibrid környezetekben.
A szervezetek általában hiányos képet alkotnak az eszközökről, nem értik a legfontosabb kockázati összefüggéseket, és nyitott biztonsági réseket hagynak, amelyeket a kiberbiztonsági bűnözők kihasználhatnak.

Átláthatóbb és egyszerűbb az eszközök nyilvántartása, kezelése a Qualys CSAM modullal, mely kibővített funkcionalitásával kitölti a hagyományos IT-leltár és az alapvető biztonsági rendszerek közötti űrt. Elmerülhet az eszközökről különböző szenzorokkal gyűjtött részletes adatokban, vagy könnyedén keresési, szűrési listákat, akár riportokat is készíthet róluk.

Az egyes eszközökhöz rendelhető érzékenységi értékkel egyedileg – manuálisan, vagy akár automatizáltan – is súlyozhatja az IT infrastruktúra elemeit, logikai, hierarchiai, vagy üzleti szempontok alapján.

Igény szerint konfigurált szabályok alapján testre szabható riasztási üzeneteket küldhet a nyilvántartott eszközöket érintő kritikus eseményekről (aktuális és közelgő EOL/EOS, szoftver frissítésekről, vagy épp hiányzó szoftverekről).